Общината с нов опит да "опитоми" заведенията на "Витошка"

17:30, 26 авг 15 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичният инспекторат направи нов опит срещу своеволията на заведенията по вече пешеходния бул. „Витоша“ в София. Протестите на граждани и активисти от сдружение „Спаси София“ против окупирането на пейките на ремонтирания булевард не постигнаха особен успех. Назначените проверки от Инспектората също останаха без резултат, тъй като стана ясно, че след като инспекторите си тръгнат, персоналът на заведенията отново мести масите си около пейките, предназначени за отдих на столичани.

Сега Столичният инспекторат постави жълти ъгли от тиксо, които очертават до къде е позволено на заведенията да поставят маси и столове на открито. Целта на ъглите и гражданите, и собствениците, и техните конкуренти да могат постоянно да следят дали спазват очертанията.

Читател на София Topnovini.bg, който живее в района, сигнализира, че след 18.00 часа персонала на заведенията по бул. „Витоша“ отново мести масите си и по този начин използва общинските пейки за търговски цели. Екипът ни за пореден път направи своя проверка по случая. Днес през деня не установихме нарушение от страна на заведенията, но забелязахме схемата, по която са поставени жълтите ъгли. Както се вижда от снимките, масите са поставени в очертанията, които обаче отново са в непосредствена близост до пейките, което на практика ги прави безполезни.

„Ние следим за спазването на ограниченията от заведенията. Схемите за поставянето на жълтите ъгли са изготвени от главния архитект на София Петър Диков“, обясниха от пресцентъра на Столичния инспекторат.

Относно контрола на кафенетата, от Инспектората коментираха пред София Topnovini.bg, че не са установили нарушения поне до 20.00 ч. Те обаче допуснаха, че е възможно в по-късните часове заведенията да не се съобразяват със забраната.

„Знаете как е и с нарушенията на плажовете по Черноморието. Собствениците предпочитат да си платят глобите и това навежда на мисълта какви са приходите им“, казаха от Инспектората.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама