Кметът на Асеновград с официално обръщение за случая с изгорелия автобус от градския транспорт

17:30, 26 авг 15 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Асеновград изпрати официално становище по повод инцидента с изгорелия автобус от градския транспорт във вторник следобед.

"Безопасността на гражданите в градския транспорт на Асеновград е абсолютен приоритет за общината в тази публична услуга", посочва д-р Емил Караиванов в обръщението си до медиите.

"В този смисъл съм силно притеснен от инцидента от 25 август на отсечката Горни воден- Асеновград, когато след неясни технически причини се самозапали автобус. За щастие в ситуацията не е имало пряко застрашени пътници или други хора наоколо. Спекулацията, че от горящия автобус са вадени хора, не отговаря на истината, категорични са обясненията на свидетели и пред полицейските органи. Това обаче в никакъв случай не омаловажава случилото се."

Караиванов посочва, че след инцидента е отреагирал по най-бързия начин и ще бъде безкомпромисен, когато стане ясно има ли виновни лица за него.

"Затова очаквам резултатите от техническата експертиза, която да покаже от какво е предизвикано самозапалването на автобуса. В същото време призовавам компетентните държавни контролни власти, в случая Държавна автомобилна инспекция - Пловдив, също да направят проверки и да докажат пред Община и граждани, че автобусният парк на фирмата - превозвач в градския транспорт на Асеновград, действително има гаранция за техническа изправност и безопасност.

Несправедливи са всякакви обвинения, че община Асеновград неглижирала състоянието, годността и условията в автобусите по линиите на градския транспорт. Още по-нелепи са твърденията, че едва ли не тази публична услуга се толерирала от този или онзи в общината. Фирмата – превозвач е многократно предупреждавана след претенции на граждани и при проверки от общинска администрация.

В заключение държа да е ясно, че като кмет на Асеновград съм единствено на страната на съгражданите си за безопасен градски транспорт и няма вариант да отстъпя от позицията си", посочва кметът на Асеновград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама