Собственик на бардак на Златни пясъци плаща 12 бона, за да излезе от ареста

17:31, 26 авг 15 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд увеличи драстично размера на паричната гаранция, определена от Районния съд във Варна на обвинения за сводничество Добромир Бельов. За да излезе от ареста, той ще трябва да плати не 2 хил., а 12  хил. лева, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

След протест на окръжното обвинение въззивната инстанция гледа дело за вземане на процесуална мярка за неотклонение спрямо собственика на клуб "Калигула" в курорта "Златни пясъци” и неговата барманка. Те са привлечени като обвиняеми по дело за набиране на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия. За тези престъпления законът предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Мярката за неотклонение на Районния съд по отношение на Пенка Колева - парична гаранция от  2 хил. лева, бе потвърдена от Окръжния съд. Барманката, обвинена за съучастник на своя работодател, е назначена на сезонна работа в клуба, стана ясно в съдебната зала.

Бельов има чисто съдебно минало, няма криминални прояви, нито криминални регистрации. Предоставената от прокуратурата справка с характеристични данни не може да наложи извод, че е лице с висока обществена опасност, счете съдът. Затова паричната гаранция бе определена като най-адекватна мярка за неотклонение спрямо двамата обвиняеми. Предвид личното изявление на Бельов, че има месечни доходи от 2-3 хил. лева и че е собственик на две заведения, съдът прие, че определената от първата инстанция парична гаранция от 2 хил. лева е изключително занижена.

Паричната гаранция трябва да бъде платена в 10-дневен срок, като едва след внасяне на сумата Бельов следва да бъде освободен от ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама