500 лева глоба за гърмелия с газов пистолет в кв. „Строител“

17:50, 26 авг 15 25 903 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Добрич осъди на 500 лева глоба мъж от Добрич, който миналата събота оглуши съседите си от кв. „Строител“ с гърмежи с газов пистолет.

Според материалите по делото, на 22 август, около 20,10 часа, мъжът е извършил непристойна проява, изразена в многократна стрелба със законно притежаван от него газов пистолет, марка „ZORAKI” модел 914, калибър 9 мм от терасата на апартамента си. По този начин той нарушил обществения ред и спокойствие. Стрелбата е била прекратена от двама мъже, които са влезли в апартамента му и взели пистолета, с който е стрелял.

Инцидентът е посетен и от полицаи, като газовият пистолет е иззет с протокол за доброволно предаване. Стрелецът е бил задържан за срок от 24 часа. Извършена проверка показала, че концентрацията на алкохол в кръвта му е 2,16 промила. Пред униформените той е признал, че е стрелял многократно с притежаваното от него оръжие.

Съдът е определил, че поведението на П.Г.П. е непристойна проява, изразена в употреба на физическа сила и непристойни действия на публично място и явно неуважение към обществото и оскърбително отношение и държание към гражданите – на публично място в присъствието на хора, без основателна причина, в нетрезво състояние, произвел изстрели с газов пистолет марка „ZORAKI”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама