Събарят незаконните къщи в "Кремиковци" след 31 август

17:58, 26 авг 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След 31 август започва разрушаването на незаконните къщи в квартал "Кремиковци" край Гърмен. До края на този месец трябва да стане ясно къде ще бъдат настанени ромите, които ще останат без жилище след акцията по събарянето на незаконните постройки в гърменския квартал "Кремиковци".

От днес жителите на махалата подписват декларации дали искат да се преместят и да живеят на друго място. По този начин общината гарантира, че е намерила начин да подслони хората, които ще останат без жилище по време на разрушаването на незаконните къщи.

Ромите обаче не искат да напускат гетото и да се установят на друго място. Те обаче ще трябва писмено да изразят своето желание. Ако някой от тях приеме да се премести общината ще трябва да намери къде да отседне.

Идеята администрацията в Гърмен е хората да приютят циганите докато трае акцията.

"Нашата молба и призив е да дадат каквото имат, ако може безвъзмездно, защото след това, ако решат да дадат наем или нещо друго, ние няма как да заплатим тези средства”, коментира кметицата на Гърмен Минка Капитанова и допълни, че след акцията в квартала може да се изградят законни жилища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама