Сдружение „Асоциация Интегро” продължава проекта „Нашият живот в нашите ръце”

08:54, 27 авг 15 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сдружение "Асоциация Интегро"-Разград продължава изпълнението на дейностите по проект „Нашият живот в нашите ръце”, съобщиха от асоциацията.

Проектните дейности се изпълняват във всички 14 общини, включени в проекта - Разград, Шумен, Варна, Исперих, Завет, Ветово, Сливен, Котел, Твърдица, Пещера, Петрич, Гоце Делчев и Кюстендил.

През месец юли приключи цикълът от обучения за повишаване на капацитета на представители на гражданския сектор и участници в местната власт за планиране и изпълнение на програми и планове за интеграция на ромската общност на местно ниво.

В началото на август е проведена работна среща на участниците в националната работна група по проекта.

Към момента продължава организирането и провеждането на кръгли маси по общини с участието на представители на местната власт и гражданския сектор. Темите за дискусии са съобразени с конкретната действителност и проблеми на местните общини.

В края на септември е планирана заключителна пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите и постиженията от дейностите по проекта.

Проектът „Нашият живот - в нашите ръце” се финансира от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2009-2014 г.

Основната му цел е да се стимулира участието на представители на уязвимите ромски общности в процесите на вземане на решение и формулиране на политики в тези общини. Особен акцент в проекта е поставен върху действия, насочени към съществуващи на местно и национално ниво дискриминационни практики и прояви на езика на омразата, които са едни от най-големите пречки за ефективно изпълнение на политиките за включване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама