Татяна Дончева: Лостовете на Цацаров стават инструмент за рекет по присъди

09:13, 27 авг 15 / Политика 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Законопроектът за съдебната реформа ще бъде внесен през месец септември същият, но силно подкастрен, без да има обяснение защо от този, който беше внесен по-рано, не са отстранени текстовете, които не отговарят на споразумението между партиите, каза лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева в сутрешния блок на БТВ.

 „Цацаров е крайъгълен камък, той е предпоставка, която не подлежи на премоделиране, той е гарант, че "нашите" интереси ще са неприкосновени”, каза още тя. След като той напусне поста, ще бъде избран друг, който да е също като него и да може да брани интересите. Тогава той ще стане „непреодолимият”.

Реформаторският блок имат право да кажат, че имат програма максимум и програма минимум относно съдебната реформа, добави Дончева.

Според нея лостовете на главния прокурор Сотир Цацаров стават инструмент за рекет по присъди. Тя припомни, че той беше избор на Борисов формално. „Те си го извадиха, подкрепиха, наложиха. Съдебната реформа е пунт и пластика”, обобщи тя.

Лидерът на "Движение 21" коментира, че когато определена група хора реши да злоупотребява с контрола си върху определени институции, нещата се връщат в изходна точка на принципа на махалото. Според нея политиката изисква усет къде са границите, които не са нарисувани и трябва да се внимава те да не бъдат пристъпени, както стана с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

На местиня вот през октомври Дончева посочи, че „ГЕРБ и ДПС ще играят заедно” на ключови места като Разград, Търговище и Хасково. Така ще се види дали някой изтласква ДПС от властта или утвърждава позициите им.

На предстоящите избори Дончева призова политиците да не финансират медиите на Пеевски, затова „трябва да минем към неутралните сайтове и срещите с избирателите, а Пеевски да си гори тиражите, ако искаме да се борим с явлението #КОЙ”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама