Детско матине слага край на летните занимални в градската библиотека в Шумен

09:42, 27 авг 15 / Култура 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С детско матине ще приключи и тазгодишната лятна занималня за малчугани, организирана от Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” в Шумен. Това съобщиха от културния институт в града.

Творческото парти започва в 10 ч. утре.

По време на тържеството децата от театралното ателие ще представят постановката “Бяла приказка” по Валери Петров.

През август децата с артистични заложби имаха възможност да се включат в театрално ателие „Сцена за млади” по проект на Сдружение „Мисия Култура”, финансиран от Общински фонд „Култура”. В него талантливите шуменчета, под ръководството на Добрина Добрева, актриса от ДКТ „Васил Друмев”, подготвиха пиесата.

Детското парти ще продължи в зелената градина пред входа на Детски отдел, където всички участници в летните ателиета ще покажат какво са научили, ще подредят изработените от тях художествени изделия в благотворителна изложба базар и фотоизложба, ще се забавляват и ще изпратят едно незабравимо лято.

Творческите ателиета за деца бяха организирани за девета поредна година от Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Тази година бяха организирани седем тематични детски работилници. Ателие „Моята зелен@ библиотека”, финансирано по проект на библиотеката към Общински фонд „Култура”, се проведе от 15 юни до 15 август 2015 г. Под ръководството на Мариела Василева, приложник и майстор макрамист-декоратор, децата се научиха да работят с природни материали, запознаха се с различни билки, с тяхното отглеждане и приложение, почерпиха идеи от природата и нейните багри, развиха своя усет към естетиката и природосъобразния начин на живот.

От 29 юни до 10 юли малките шуменчета се включиха в приложно ателие „Магия от хартия” с ръководител Даниела Николова. В него те се докоснаха до магията на древното японско изкуство оригами и вълшебствата на цветната хартия.

От 13 юли до 24 юли любителите на танцовото изкуство участваха в клуб по народни танци „Аз съм българче” с водещ Дарина Вичева. За кратко време децата се запознаха и усвоиха стъпките на едни от най-популярните български хора – Малешевско, Ганкино, Еленино, Дайчово, Дунавско и други.

Приложно детско ателие „Вълшебства от салфетки” отвори врати от 27 юли до 31 юли. То бе водено от Галена Герова и в него малчуганите усвояваха техниката декупаж и как с нейна помощ могат да се изработват и украсяват различни предмети за дома и училище. Само за няколко дни сръчните детски ръце сътвориха с помощта на цветни салфетки, лепило и лак красиви вази, моливници, книгоразделители и други изделия.

От 3 до 21 август в библиотеката работи „Литературно ателие” с ръководител шуменската журналистка и писателка Виолета Кънчева. Участниците в него се потопиха в магията на художественото слово и направиха своите първи поетични стъпки.

Фотоателие с ръководител Биляна Васкова посрещна от 15 август желаещите да се запознаят с историята и тънкостите на фотографското изкуство, да усвоят и усъвършенстват умението да се работи с фотоапарат и камера.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама