TV7 може да остане без студиа

11:12, 27 авг 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната телевизия TV7 може да остане без студиата си, разкрива в днешния си брой вестник "Капитал Daily". Имотът, в който се намират те, е обявен на търг от частен съдебен изпълнител. Взискател е "УниКредит Булбанк".

През 2012 г. италианската финансова институцията е отпуснала заем от 20 млн. лв. срещу ипотека върху част от парцела и сградата на бул. "Цар Борис III". Ден след сделката сградата е ипотекирана и във фалиралата "Корпоративна търговска банка".

Началната цена на търга е 4.37 млн. лв. Те са собственост на "Партнер лизинг", също свързано с КТБ. Именно то е отдало и под наем на TV7 студиата. Остава неясно дали новият собственик също ще е съгласен да отдаде помещенията за ползване от телевизията.

Ако се намери купувач, сумата ще отиде първо за инициатора на продажбата, а ако остане горница - към КТБ, обясниха юристи. По информация на "Капитал" кредитът на "Партнер лизинг" към Уникредит Булбанк е изплатен в по-голямата си част. Към КТБ обаче задълженията са огромни

Освен студиа, частен съдебен изпълнител ще продава и гримьорни, санитарни помещения, както и апартамент на подпокривния етаж.  На търга са пуснати един от трите подземни етажа, шест надземни, както и подземен паркинг с 56 места от съседна административна сграда в строеж.

Цената е с включен ДДС, а оферти за покупка ще се приемат до 17 септември. При интерес на следващия ден те ще бъдат отворени и ще има търг с допълнително явно наддаване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама