Студенти и ученици преминаха стаж в Община Русе

11:45, 27 авг 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Пламен Стоилов връчи днес сертификати на студенти, които са приключили успешно летен стаж в Община Русе. Стажантите са от факултет „Бизнес и мениджмънт“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“, Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ Свищов, както и от Университета Абърдийн, Шотландия.

Сред удостоените стажанти са и ученици от ПГИУ „Елиас Канети“ Русе, които след участието си в кампанията „Мениджър за един ден“ проявиха интерес и проведоха своя професионален стаж в Община Русе.

При срещата си с младежите, кметът Пламен Стоилов подчерта, че тяхната роля в реализирането на амбициозната програма на кметския екип за възраждането на Русе е ключова. Той допълни, че академичният потенциал е важен фактор за разработването и реализирането на редица проекти, важни за бъдещето на града, съобщават от пресцентъра на Общината.

Той им е пожелал да продължават да се развиват, да бъдат амбициозни и да си поставят високи цели. «Вече сте част от екипа на Общината, може след време някой от вас да стане кмет», обърна се Стоилов към младите хора. Зам.- кметът д-р Страхил Карапчански допълни, че за последните 4 години над 100 стажанти са се обучавали в администрацията и всички те са споделили, че си тръгват с отлични впечатления.

Стажантите са работили през последните три месеца в дирекция „Европейско развитие“, дирекция „Култура и образование“ и в отделите „Общинска собственост“ и „Социални дейности“ на Община Русе. По време на стажа студентите бяха запознати със секторните политики на Община Русе, стратегическите документи и отчетите за тяхното изпълнение.

Задачите, които са били възлагани на стажантите, бяха свързани предимно с изготвянето на документи, справки и проучвания на информация по актуални теми, свързани с дейността на отделните звена на общинска администрация.

Предоставянето на възможност за провеждане на студентски стажове в реална работна среда е добра практика на Община Русе, която от няколко години стана традиция и се радва на постоянен интерес от страна на студентите, съобщават още от пресцентъра на общината.

Ефективното сътрудничество на Община Русе с академичните среди е гарант за спазването на един от принципите на Европейската стратегия за иновации и добро управление на местно ниво, а именно: откритост и прозрачност. Ангажиментът на местната власт е свързан с осигуряването на обществен достъп до информация и улесняване разбирането за това, как се решават обществено значимите въпроси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама