Определиха наемните цени за Артцентъра и ХГ „Илия Бешков“ в Плевен

11:45, 27 авг 15 / Култура 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 21 гласа „за“ и седем въздържали се общинските съветници на Плевен приеха промени в Наредба 17, която касае местните такси и цени на услуги на територията на общината. Предложението бе внесено от кмета проф.д-р Димитър Стойков след като до местната управа са били изпратени писма от уредника на Артцентър - Плевен Огнян Кузманов и директора на Художествена галерия „Илия Бешков“ Мирослав Минчев да бъдат определени наемни цени за залите.

След приетите днес цени за ползване залата на Арт център – Плевен ще се заплаща такса от 50 лв. на час за първите три часа, а след това по 25 лв. на час. За 30 мин. наемателите ще дължат 25 лв.

Съветниците приеха и забележката на Огнян Кузманов, която той бе посочил в предложението си до кмета на Общината, залата на Артцентъра да се предоставя безплатно за мероприятия, организирани от представителствата на регионалните и общински звена на организации на хора с увреждания, пенсионери и учащи, за събития под патронажа на Общинския съвет и местната управа, както и за такива от сферата на културата и изкуството.

В ХГ „Илия Бешков” наемът на главната зала на галерията, която разполага със 100 седящи места, подиум, пияно и роял, за един час бе прието да е 50 лв. Наемът на Камерна зала, която е с 50 седящи места, да е 40 лв. на час, а за час ползване на главното фоайе ще се заплащат 30 лв. Събраните пари от такси ще се ползват единствено за откупуване на художествени произведения и обогатяване фонда на галерията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама