Общински съветници искат проверка на финансовото състояние на кмета на Пловдив

12:12, 27 авг 15 / Любопитно 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници от Патриотичния фронт (ПФ) Илко Илиев, Слави Георгиев и Александър Сиди внасят сигнал до Окръжната прокуратура в Пловдив на базата на публикуван материал в електронна медия, в който се твърди, че са налице смущаващи факти около различни финансови резултати на фирмите на семейство Тотеви, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

"Сигналът е на базата публикувани материали в електронни медии, в които се твърди, че са налице смущаващи факти около различни финансови резултати", заявиха от ПФ.

"Не е ясно как с подобни финансови резултати и законни приходи от дивиденти и заплати фамилията е успяла да построи луксозната къща на улица "Богомил", вилата в село Белащица и хотела в гръцкия курорт Керамот", се пише в статията.

"Уважаеми господин окръжен прокурор, изнесената в медиите информация съдържа смущаващи факти и обстоятелства, по които Ви моля да извършите проверка и ако установите наличието на закононарушения, да предприемете съответните действия", пишат до Прокуратурата съветниците от ПФ.

Към сигнала патриотите са приложили и публикуваната статия за фамилия Тотеви.

Кметът Иван Тотев веднага отговори на техните твърдения с думите, че подобен сигнал вече е подаван от евродепутата Николай Бареков и Яне Янев. Градоначалникът добави, че Прокуратурата и НАП са правили проверка за 5 плюс една години назад във времето.

"Прокуратурата се произнесе – няма нарушения", заяви Тотев. По думите му проверката е включвала него като физическо лице, цялото семейство и роднините му. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама