Безкомпромисни сме към полицейския произвол, твърдят от МВР

12:49, 27 авг 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След репортаж на BBC World at One Radio 4 от днес за предполагаема злоупотреба със служебно положение от страна на полицаи по границата ни с Турция, от Министерството на вътрешните работи декларира в прессъобщение, че “е безкомпромисно към всякакъв вид злоупотреба със служебно положение от страна на служителите на реда или техни недобросъвестни прояви, които уронват човешкото достойнство и права”.

“По всички сигнали от подобен тип, постъпили в министерството, се извършват проверки от дирекциите „Вътрешна сигурност“ и „Инспекторат“ на Министерството на вътрешните работи, както и сигнали се изпращат до Прокуратурата. Всеки случай, при който има доказана злоупотреба със служебно положение или полицейски произвол, ще бъде разследван от компетентните органи, а участниците ще бъдат подведени под отговорност”, уверяват от вътрешното ведомство.

И припомнят, че на 5 август бе проведена акция, при която бяха задържани двама служители на МВР. Операцията бе по повод подадена информация от потърпевши, че двамата участват в присвояване на пари от незаконно пребиваващи чужди граждани на територията на България. След подаване на сигнала, незабавно беше проведена съвместна операция с участието на служители от Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, СДВР и Държавна агенция "Национална сигурност".

В хода на действията, които се наблюдаваха от прокурор в СГП, първоначалната информация бе потвърдена. Задържани бяха двама служители от отдел "Специализирани полицейски сили" при СДВР. Те са 24-годишни, на младши изпълнителски длъжности.

Двамата са привлечени като обвиняеми по образуваното в СГП досъдебно производство за това, че са използвали служебното си положение, за да си набавят противозаконна облага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама