10 представители на гражданската квота ще има в листата на БСП-Варна

13:50, 27 авг 15 / Политика 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Десет ще бъдат представителите на гражданската квота в листата на БСП за общински съветници. Нещо, което толкова много се говори от всички политически партии, но само се говори. В БСП на тези избори на практика го правим“. Това заяви лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов и припомни, че кандидатите за общински съветници ще бъдат млади и нови лица. Само в първата част на листата, например, има 15 души под 40 години.

"Изключително съм доволен, че това беше решението на делегатите на конференцията, защото по този начин показваме за пореден път, че сме мъдра партия“, добави Гуцанов. Той изрази увереност, че с тази подмладена листа и със силната гражданска квота БСП ще има успех на изборите.

"Надявам се, че с работата си в бъдещия общински съвет ще успеем да върнем облика на Варна от преди управлението на ГЕРБ, които както е видно работят на принципа да дават зрелища на хората, но забравят за хляба“, каза още председателят на варненската организация на БСП.

На предстоящите местни избори партията застава зад независимата кандидатура на проф. Анелия Клисарова за кмет на Варна, издигната от сдружение "Търсете жената“. По думите на лидера на БСП тя е изключителен професионалист, доказал се като специалист в професията си не само в България, а и в Швейцария, успешен министър и два мандата ректор на Медицинския университет. "Варна безспорно се нуждае от такъв авторитет като нея. Тя е консенсусна личност и може да обединява“, добави още Гуцанов.

Градският лидер на БСП припомни кои са кандидатите за кметове на районните администрации във Варна: за "Приморски“ БСП подкрепя Пламен Градинаров, независим, за "Младост" Йорданка Юнакова, в "Аспарухово“ БСП подкрепя кандидатурата на Мартин Златев, в централния район "Одесос“ партията издига Алекси Алексиев, а за "Владиславово“ подкрепа ще получи Неделчо Михайлов от "Нашият град".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама