Бойко Борисов даде висока оценка на учението „Шабла-2015“

16:20, 27 авг 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов даде висока оценка за учението „Шабла-2015“, на което присъства днес.

„Не мога да не съм впечатлен и горд от изключителния напредък и от начина, по който се справиха младите ни летци“ - заяви премиерът след стрелбите. Той отбеляза, че те се подготвят по нова методика и подготовката им е много успешна.

Бойко Борисов изрази увереност, че скоро ще бъде сключено споразумение с Полша за ремонт на самолетите МиГ – 29. „Надявам се, че това ще стане в рамките на тази година. Готов съм веднага след подписването на договора да ги обезпеча с необходимите суми, за които се договарят двете министерства на отбраната“ – заяви Бойко Борисов. "Благодаря на военнослужещите от Сухопътните войски, Военноморските сили и Военновъздушните сили за отлично свършената работа", каза министърът на отбраната Николай Ненчев, след проведените стрелби на формирования за противовъздушна отбрана на Българската армия на зенитен полигон Шабла днес, 27 август. Министър Ненчев посочи, че през тази година, по време на учението „Шабла 2015“, са използвани нови техники, и то – много успешно.

В бойните стрелби участваха и 60 военнослужещи от зенитно-ракетен дивизион в Славашката република. Министърът на отбраната на Словакия Мартин Глвач, че за първи път от 20 години формирования за противовъздушна отбрана от армиите на двете страни участват в съвместни стрелби. „Смятам, че това е едно добро начало за съвместна подготовка на формирования от Сухопътните войски на България и Словакия“ – заяви министър Мартин Глвач. Министърът добави, че ще бъде отправена покана към български формирования да участват в учения в Словакия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама