Министърът на правосъдието наказа държавен съдебен изпълнител от Хасково

07:21, 28 авг 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на правосъдието  Христо Иванов е наказал със забележка държавният съдебен изпълнител при Районен съд Хасково Марияна Василева.

Предложението за образуване на дисциплинарно производство срещу нея бе направено от председателя на Районен съд Хасково Мария Ангелова.

Срещу Марияна Василева има образувани още няколко дисциплинарни производства, по които тя е дала обяснения. По тях се чака последната дума на министъра.

В годишния отчет на съда е отбелязано, че Василева не спазва времевите стандарти за образуване, разглеждане и приключване на изпълнителните производства, има липсващи молби по възложени й на доклад дела, за непроизнасянето й по молби за насрочване на публична продан. Освен това липсват документи по възложени й на доклад дела.

Марияна Василева смята, че не е извършила нарушения.

Последните две заповеди са й връчени на 5 януари, въпреки, че нарушенията са в предишен период. Председателят на Районен съд обяснява, че това е станало на 5 януари, защото Василева е ползвала последователно годишен платен отпуск  и отпуск за временна неработоспособност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама