„Активна събота" с разнообразни предложения за Сливен

07:28, 28 авг 15 / Спорт 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уроци по борба, стрелба с лък, народни хора, тае бо, кик бокс и зумба тренировки са част от спортната инициатива „Активна събота", която ще се проведе в Сливен на 29 август. Денят е посветен на активния начин на живот и всички събития в градската градина и на крепостта "Туида" ще бъдат безплатни. 

 Идеята е хората да се раздвижат в приятна обстановка на открито, съобщи  Радостина Матекова – един от организаторите. Проявата "Активна събота" се провежда по инициатива на сдружение „BG Бъди активен", част от проект на иновативната платформа „Wake Your Body". Тя включвабезплатни инициативи, свързани със спорт и физическа активност през цялата година. Целта е чрез тях да се насърчи участието на широк кръг хора в спортни събития и активности, без значение от възраст, пол и физически умения.

За повода, на 29 август,  в Градския парк и в късноантичната средновековна крепост "Туида" всички желаещи ще имат възможност за един час напълно безплатно да се включат в разнообразни открити тренировки.

На „Туида"  началото на събитието е 9.00 ч. , като сред гостите там ще бъде алпинистът Атанас Скатов, Динко Георгиев - бронзов медалист от световно първенство по натурален културизъм в Дубай 2015 и др. Ще има уроци по борба, стрелба с лък, народни хора и спортни игри.

В Градската  градина безплатните занимания са от 10.30 до 11.30 ч. В  различни зони ще има уроци по зумба, тае бо, кик бокс, ориентиране и др. занимания за посетители от различни възрасти и хора от различни етнографски области. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама