Изграждат паметник в парка до училище "Христо Ботев" в Асеновград

09:51, 28 авг 15 / Култура 25 583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера на официално публично обсъждане асеновградчани единодушно решиха бюст-паметника на революционера Христо Ботев да бъде ситуиран в градинката в близост до училището, чийто патрон е поетът, съобщиха от общинската администрация.

Първото и единствено предложение бе дадено от председателя на инициативния комитет „Без Ботев няма България” Атанас Кендерлиев, който сподели, че според него това е най-удачното място за паметника на великия Ботев. В подкрепа на предложението застанаха и Ангел Димитров, Елена Мандурова, Васил Костадинов и Иван Кръстанов. Главният архитект Константин Атанасов обяви позицията си, че няма пречки за изграждането на паметник на предложеното място.

Заместник-кметът на Асеновград инж. Мария Вълканова закри публичното обсъждане, а членовете на инициативния комитет „Без Ботев няма България” започват довършителните работи за поставянето и откриването на паметника на Христо Ботев. Създател на паметника е асеновградският скулптор Христо Венев, който сподели, че монументът е висок над 3 метра.

Средствата за паметника на Ботев в размер на 15 хил. лв. от Инвестиционната програма за 2015 г. на Община Асеновград бяха осигурени след решение на Общинския съвет, както и от организирания благотворителен футболен турнир, където се събраха допълнителните 8 хил. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама