От 1 септември започва ремонтът на „Хемус” между Шумен и Варна

11:02, 28 авг 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 септември започва ремонтът на автомагистрала „Хемус” между Шумен и Варна. Това посочи във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, предаде Агенция „Фокус”.

Министър Павлова посочи, че ще се ремонтират 30 км, като за началото на ремонта вече всичко е готово. Ще се създаде временна организация на движение като магистралата няма да бъде затваряна изцяло и няма да се налага ползването на успоредния път, а ще се ремонтира първо едното, после другото платно.

Движението ще се извършва двупосочно в едната лента. Министър Павлова заяви, че първата отсечка, която ще бъде ремонтирана от 1 септември ще бъде с дължина 5 км.

На територията на област Шумен ще се ремонтират около 18 км, а на територията на Варна – близо 12 км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Първият участък, който ще се ремонтира е дясното платно на магистралата - от пътен възел „Капсичан“ при км 362+589 до бензиностанцията при 369+320. По време на ремонтните дейности в този участък движението ще се осъществява двупосочно в лявото платно в посока Шумен. Алтернативен маршрут е път I-2 Каспичан – Нови пазар – Ветрино.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама