Kирил Йорданов отново се кандидатира за кмет на Варна (обновена)

11:18, 28 авг 15 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кирил Йорданов се включва в кметската надпревара на предстоящите избори. Това съобщи самият той на пресконференция днес. Кандидатурата му ще бъде издигната от коалиция от партии, които са в процес на регистрация и те ще бъдат оповестени когато подпишат коалиционно споразумение. 

По думите на Йорданов след 15 септември ще станат ясни листата за общински съветници и кандидатите за районни кметове. Преди 25 септември той смята да обяви програмата си за развитието на Варна през следващите 4 години. Йорданов заяви, че е логично да води листата с общински съветници, а на въпрос дали би направил една група с Борислав Гуцанов и Янко Станев, отговори, че от възпитание не споменава имената им.

"Встъпих в четвъртия си мандат с оперативна програма и визия за развитието на нашия град през следващите 10-12 години. В началото на всеки мандат съм встъпвал с оперативна програма изпълнението, на която съм отчитал пред варненци.Това предопределяше до голяма степен изборния резултат. За това време Варна два пъти стана най-добър град за живеене. Прекратих предсрочно мандата си, защото това бяха правилата на честта. Това беше част от моята отговорност пред Варна. Загубихме един млад човешки живот на Пламен Горанов. Затова подадох оставката си през 2013 година. Впоследствие разбрах, че съм поел отговорност за чужда вина. Всъщност беше извършен преврат за овладяване управлението на община Варна”, каза Йорданов.

Той добави, че подавайки оставка не е изпълнил това, за което е получил мандат от варненци. Йорданов посочи като основен опонент в кметската надпревара настоящият кмет Иван Портних.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама