Събарянето на незаконни сгради ще продължи, закани се Лиляна Павлова

11:53, 28 авг 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще продължаваме да събаряме незаконните сгради, закани се министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от агенция „Фокус“ във Варна.

Павлова уточни, че в Гърмен, Варна, Бургас, София и на други места правителството е решено да продължи да прилага Закона за устройство на територията, в който не е предвидено узаконяването на незаконното строителство.

Според нея решението на решението на Европейския съд за правата на човека в Страсбург по недвусмислен начин показва, че действията на местната власт са законосъобразни и правилни.

Обясни, че съдът в Страсбург е отказал да наложи т.нар. привременна мярка за спирането на събарянията на незаконните сгради. Павлова отново повтори, че тези сгради са не само незаконни, но и опасни за обитателите им .

Тя припомни, че заповедите за събаряне са многократно обжалвани пред различни инстанции на българския съд, който обаче е отхвърлил всички.

„Действията по събаряне ще продължат, като разбира се ние ще спазваме правата на човека и ще осигурим временното настаняване на деца и други нуждаещи се, въпреки че повечето от тях отказват да бъдат временно настанени“, уточни още Павлова. Тя допълни ,че в рамките на оперативните програми има възможност за изграждане на социални жилища, както и мерки за интеграция и социализация на социално уязвимите слоеве от населението. „Само по този начин ние може да прекратим незаконното строителство“, допълни министър Павлова.

„Ние всички сме равни пред закона и по никакъв начин неговото прилагане, няма да бъде на етнически или някакъв друг принцип“, увери още министърът.

Павлова съобщи още, че рехабилитацията на магистрала "Тракия", която беше спряна заради летния сезон, ще продължи на 7 септември. От 1 същия месец започва ремонт и на "Хемус" между Варна и Шумен. 

Лиляна Павлова участва в летен университет на младижети от ГЕРБ във Варна. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама