Богата програма и гости от цял свят за Есенния салон на изкуствата в Пловдив

12:40, 28 авг 15 / Култура 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-големият форум за изкуство в Пловдив - Есенен салон на изкуствата, отново ще предложи богата програма, множество изложби, театрални спектакли, музикални събития, улични представления и гости от цял свят.

"Подготвили сме много нови неща. Очакваме септември и октомври да са горещи месеци за културните събития в Пловдив", каза зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов. Той допълни, че пловдивчани и гости на града ще могат да се докоснат до стотици събития само за 2 месеца в рамките на Есенния салон на изкуствата тази година.

Ежегодният салон на изкуствата ще представи фестивалите "Sounds of the Ages", ONE ARCHITECTURE WEEK , "Национални есенни изложби", ХIX Есенен международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът", Седми PolineROOOCK fest, Седмица на съвременното изкуство, Международен куклено-театрален фестивал "Двама са малко - трима са много", Единадесетото издание на "Нощ/Пловдив" 2015, Празник на Стария град, VI Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" - Есенно издание и др.

Телевизия и театър ще се срещнат в мултимедийния спектакъл на Теди Москов "УЛИЦАТА на живо", който ще даде официален старт на 11-тото издание на салона на изкуствата в Пловдив на 5 септември.

Нощта на музеите и галериите (11, 12 септември) отново е най-знаковото и разпознаваемо събитие в пловдивския културен календар из цялата страна.

Всяка година кураторският проект на Национални есенни изложби в Пловдив пък представя тенденциите в съвременното българско изкуство, като работи върху конкретна тема – през 2015 г. това е "Ан пасан“" / "En passant".

Кураторският проект на изкуствоведа доц. д-р Галина Лардева включва изложби на девет селектирани български автора, работещи в страната и чужбина. По думите на арт директора на изложбите тази година пловдивчани ще могат да се насладят на творбите на много интересна палитра от автори. Откриването ще се състои на 1 септември от 18.00 ч. в Балабанова къща.

Пълната програма на Есенен салон на изкуствата за 2015 г. можете да видите на сайта visitplovdiv.com.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама