Австрийската полиция откри 71 трупа в хладилен камион близо до границата с Унгария

13:05, 28 авг 15 / Свят 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Австрийската полиция откри 71 трупа в изоставен хладилен камион с унгарска регистрация, на магистрала за Виена, близо до границата с Унгария, съобщи ВВС. 

Местната полиция е съобщила, че в Унгария по случая има трима арестувани, вероятно българи.

Камионът, брандиран с логото на словашка компания за пилета, бе забелязан в четвъртък. В него бяха открити полуразложените тела на 59 мъже, осем жени и четири деца, за които се предполага, че са имигранти от Сирия. 

Аутопсиите все още не са установили причините за смъртта, но въз основа на степента на разложение, патолозите смятат, че към момента на намирането на камиона, хората вече са били мъртви от ден и половина-два и така са били закарани в Австрия. Данните на трафик камери по пътя показват, че камионът е тръгнал от Будапеща в сряда сутринта.

Янош Лазар, шеф на кабинета на унгарския премиер, съобщи, че камионът е бил регистриран на името на румънски гражданин, живеещ в Кечкемет – град в централна Унгария. 

Ханс Петер Доскозил, полицейски шеф на австрийската провинция Бюргерланд, където бе открит камионът, каза, че хладилните камиони не са обичаен превоз, използван от трафикантите на хора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама