Балотаж между статуквото и промяната във Варна прогнозира Радан Кънев

13:15, 28 авг 15 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На местните избори наесен във Варна ще се стигне до балотаж между статуквото и промяната. Гражданите ще избират между сегашния кмет и кандидат на ГЕРБ Иван Портних и Чавдар Трифонов. Това заяви във Варна депутатът от Реформаторския блок и председател на ДСБ Радан Кънев.

На съвместна пресконференция с Трифонов лидерът на тъмносините обясни, че изходът от кметската надпревара ще зависи изключително много от избирателната активност на варненци. Той изрази надежда, че обявилият официално кандидатурата си днес бивш кмет Кирил Йорданов няма да получи необходимата подкрепа от гражданите.

По думи на Кънев през последните две години кметът Портних е показал, че не може да бъде символ на промяната и също принадлежи на статуквото, което е превърнало Варна в типичен пример за корупция и лошо управление. За лидера на ДСБ е недопустимо в навечерието на местни избори парите на данъкоплатците да се харчат за пеещи руски песни фонтани, а инфраструктурата на града да е в печално състояние. "Варна има категорична нужда от нова политика. В момента тя е символ на това, което се случва във всички общини в България", подчерта Радан Кънев.

"Варна се превърна в място за реабилитация или чистилище", заяви от своя страна кандидат кметът Чавдар Трифонов. Той очаква интересна предизборна кампания, при положение, че в нея се включват бивш кмет и двама бивши министри. По думи на Трифонов показателен пример за реалното състояние на града е последната взривоопасна сесия на Общинския съвет, при която няколко групи граждани са показали явно, че искат да вземат властта във Варна.

Според него друг пример за типичната за града политика е решаването на проблеми чрез събаряне на незакони постройки в ромския квартал Максуда, при положение, че в същото време такива има не само там, но и в Гръцката махала, както и в Морската градина. "Трябва да има нулева толерантност към незаконното строителство, но да се действа систематично и според закона", категоричен е Чавдар Трифонов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама