Столичани продължават да не се притесняват да паркират на места за инвалиди

13:31, 28 авг 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снимка, на която се вижда как „Мерцедес“ е спрял на паркомясто за инвалиди, ни изпрати читател на София Topnovini.bg. Снимката е от локалното платно на „Цариградско шосе“ при Софийския университет. (сн.1)

Няколко паркоместа по-надолу, друго място предназначено за хора в неравностойно положения е „окупирано“ от метални заграждения облепени с жълти ивици, показва друга снимка на нашия читател. (сн. 2)

София Topnovini.bg изпрати сигнал до Центъра за градска мобилност, където вече има заведена жалба по случая. От ЦГМ увериха, че скоро ще изпратят отговора си.

Напоследък в медиите все по-често се говори за случаи на граждани, които паркират на паркоместа за инвалиди. Популярно предаване дори направи рубрика, в която показа редица случаи на известни личности, които също си позволяват да паркират на местата предназначени за хората в неравностойно положение. 

Най-пресният случай е от преди месец, когато министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше заснет как е паркирал автомобила си на място за инвалиди пред Летище "София". Малко по-късно министърът се извини публично и осъди подобни прояви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама