РЗИ забрани къпането в морето на част от плажа в Лозенец

14:30, 28 авг 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Бургас от 27 август е наложена временна забрана за къпане във водите в частта от втори спасителен пост на юг до края на плажа (включително и първи спасителен пост) „Лозенец – Централен“, съобщиха от РЗИ. Причината е, при извършени пробонабирания на 24 и 25 август тази година от четири пункта (пред спасителен пост №1, №2, № 3 и№4) в зона за къпане на морския плаж и след проведени лабораторни анализи са установени пред спасителен пост №1 стойности по микробиологични показатели над допустимите.

Предвид установеното от РЗИ информират, че замърсяването на водите за къпане в частта от втори спасителен пост на юг до края на плажа (включително и първи спасителен пост) крие риск за здравето на къпещите се.

Забраната за къпане важи до отстраняване на констатираното нарушение и получаване на два последователни анализа на водата, съответстващи на изискванията на Наредба №5 за управление качеството на водите за къпане.

За спасителен пост № 2, 3 и 4 пробите показват съответствие с изискванията на Наредба № 5. Къпането на север от спасителен пост № 2 е разрешено.

РЗИ-Бургас продължава да следи качеството на водата за къпане на спасителен пост № 1 и 2, за което ще информира периодично заинтересованите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама