Сянката на плажа става безплатна с нова концепция на Министерството на туризма

14:32, 28 авг 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цената на чадъра на плажа за крайния потребител да е минимална или на нулева цели нова концепция за плажовете на Министерството на туризма. Тя ще бъде обсъждана до края на септември с всички браншовици, съобщи на среща в Балчик с представителите на туристическия бранш министърът на туризма Николина Ангелкова. Предвижда се плажовете да бъдат разделени на функционален принцип. Те ще получат различни категоризации и за всеки плаж ще има различни правила, защото сега се вижда, че те не могат да бъдат отдавани под наем, посочи министърът. Тя цитира справка на МРРБ, според която, от 209 плажа, отдадени са 95.

Разработена е и цялостната концепция за достъпа до плажа и до паркингите. Тя предвижда превенцията да се засили чрез увеличаване на глобите. При изготвянето на концепцията са проучени добрите практики на страните от ЕС и най-вече на Турция, която е нашият основен конкурент, каза Николина Ангелкова.

По повод притесненията на браншовици за изгубените руски пазари, тя коментира: „Пазарът с Русия е изключително зависим от това какво казва президентът на Руската федерация. Сами виждате, че това, което липсва тук, са държавните служители и техните деца. Ще информираме и президента Путин. Поканила съм за разговор председателя на агенцията по туризма на Руската федерация, който е с моя ранг, но аз не мога да диктувам на президента. Проблемът не е от определени действия или бездействие на българската държава”, заяви министър Ангелкова. И изрази надежда догодина този проблем да го няма.

На срещата стана ясно, че през 2016 г. ще се промени и стратегията за рекламата. Залага се на онлайн реклама и дигитален маркетинг. „Това означава увеличаване на журналистическите турове и на туровете за туроператори, които ще бъдат повече от 100. Изготвя се стратегически партньорства с големите туроператори, както и с нискотарифни авиокомпании, особено с тези от Турция”, посочи Николина Ангелкова. И съобщи, че се намалява много участието в телевизиите, тъй като те изискват голям бюджет. „За съжаление, през 2016 г. за министерството на туризма годината ще бъде нулева откъм европейски средства. Ще се разчита основно на бюджетни средства и трансгранични програми”, каза още министърът.

Тя съобщи, че се изготвя и инвестиционна карта за привличане на инвестиции. „Получихме различни предложения от общините, включително и такива за големи инвестиционни проекти. Министерството на туризма ще съдейства за улесняване на административните процедури за инвестициите”, поясни Ангелкова.

По повод недоволството на туроператори и хотелиери, че провеждането на военни учения край Балчик и Шабла в пика на сезона нарушава комфорта на туристите, тя увери, че ще обърне внимание на Министерството на отбраната.

Представители на туристическия бранш настояха да бъде решен въпросът с двете каси за продажба на билети в архитектурно-парковия комплекс "Двореца" в Балчик.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама