Наематели купуват седем общински жилища в Благоевград

16:28, 28 авг 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наемателите на седем общински жилища в Благоевград ще могат да закупят имотите, които обитават. Това решиха на своя редовна сесия днес местните парламентаристи. Решението бе взето с пълно мнозинство. Става дума за апартаменти, намиращи се в сгради в кварталите "Еленово" и "Ален мак", както и такива в центъра на града.

Освен това общинските съветници дадоха разрешение на кмета Атанас Камбитов да направи запис на заповед за авансово плащане по проект "Инвестиции за бъдещето на община Благоевград", който е част от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Сумата, която ще бъде внесена е в размер на 126 477 лева.

На днешната сесия местният парламент прие и промяната на интегрирания план за развитие на града. Сериозен дебат предизвика идеята да се построи хотел в района на стадиона в областния център на Пиринско. Председателят на Общинския съвет Радослав Тасков пък съобщи, че има постъпили предложения за реновиране на Целодневна детска градина "Вечерница" и мултифункционална зала към Националната хуманитарна гимназия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама