Общината набира експерти за премахването на паметници в София

16:30, 28 авг 15 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столична община набира експерти за художествения съвет, който ще се занимава с поставянето и премахването на паметници в София.Обявата беше публикувана днес на сайта на общината. 

Създаването на експертен съвет беше решено на една от сесиите на Столичния общински съвет в края на юни. Той ще се назначава по заповед на кмета на Столична община за срок от две години и в него ще могат да се предлагат членове на творчески организации и специалисти от различни области. Целта е да бъдат взети мерки за посегателството над паметниците в града, както и експерти да определят бъдещето им, ако се стигне до разногласия, както стана в случая с паметника "1300 години България".

Предложения за членове на съвета могат да бъдат отправени в едномесечен срок от граждански организации, институции, научни и образователни структури, граждански инициативни комитети, клонове на международни организации и др., съобщават от Столичната община.

Търсят се изявени професионалисти в областта на историята, културологията, архитектурата, градоустройството, пластичните изкуства, изкуствознанието, туризма, социологията и др. със значителен професионален опит на местно, национално и международно ниво, които познават националните и местни нормативи за културата, културното наследство и управлението на публичната среда, както и Столична община.  

Предложенията - с мотивирано писмо от предлагащата организация, биография и дипломи на експерта, се приемат на адрес: София 1000, пл.”Славейков” № 4, eт.4, Дирекция „Култура”, Столична община (лице за контакт: Ивана Пасева - гл. експерт в дирекция „Култура”, тел. 02 986 22 78). 

Решение за състава на съвета ще бъде обявено три седмици след изтичане на срока. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама