С 2000 лв. Община Плевен подпомага лечението на малката Илияна

17:00, 28 авг 15 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С  2000 лв. от бюджета на Общината ще бъде подпомогнато семейството на малката Илияна Йотова /1 г. и 6 мес./, която е с диагноза хептобластом - рак на черния дроб. Парите бяха отпуснати с решение на Общинския съвет на Плевен. Предложението за оказване на финансова помощ бе внесено на сесията от д-р Йордан Георгиев, председател на здравната комисия към местния парламент на Плевен. 

В заявлението си майката на Илияна, Маринела Йотова, посочва, че на дъщеря й в момента се провежда химиотерапия  с цел да бъде намален размерът на тумора. Според онкологичната комисия на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологичини заболявания - София, Илияна може да бъде оперирана в клиника в град Тюбинген, Германия. Семейството ни е подало документи към Фонда за лечение на деца в чужбина, като при одобрение той може да поеме разходите само за операцията, която е на стойност 100 000 евро, посочва Маринела Йотова. Понеже детето не може да пътува само са нужни и допълнителни средства.

Решението на съветниците е да бъдат отпуснати 2000 лв. на семейството на малкото момиченце, при условие, че операцията се финансира от Фонда за лечение на деца в чужбина. 

В същото време, за да подкрепят семейството на Илияна, от фенклуб Реал Мадрид в Плевен организират тази неделя, 30 август, благотворителен турнир в комплекс "Замъка". Началото му е 9 часа сутринта, а таксата за всеки отбор е 80 лв. Вече са записани над 10 отбора като довечера ще бъде теглен жребий за двубоите.

Ето и дарителската сметка, на която се набират средства, за да бъде подпомогнато лечението на Илияна. Парите са нужни за покриване на разходите по пътуванията от Плевен към София за химиотерапията и за лекарства, а на по-късен етап и за пътуването до Германия. 

Пощенска банка IBAN BG 66 BPBI 79231072002701 титуляр на сметката е Маринела Йотова

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама