Сливналии поставиха паметна плоча на пилота Тодор Славов

17:47, 28 авг 15 / Спорт 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На фаталното място на 28-километровата скоростна отсечка от скоростния етап Твърдица-Елена, на което преди два месеца в едноименното рали екипажът Тодор Славов/Петър Илиев катастрофира, вече има вдигната паметна плоча с надпис: „На 28. 6. 2015 г. съдбата несправедливо ни отне, спортиста, човека, приятеля, истинският Тодор Славов. От организаторите на рали Сливен 2015“.

Паметната плоча е скромна, лишена от каквато и да е излишна помпозност, но е била монтирана с искрените чувства на уважение и почит от сливенските колеги на Славов, съобщава сайтът на автомобилния спорт у нас.

Върху белият мрамор е поставена една от най-познатите портретни снимки на варненския пилот, показваща го с онази леко закачлива усмивка, с която Тодор Славов беше приеман навсякъде като голям и искрен приятел.

Тя е направена, а поставянето й организирано – и знаещите няма начин да не са отбелязали факта и да не си задали въпрос – не от организаторите и домакините на ралито в Твърдица, а от съседите - организаторите на сливенското рали и автомобилния клуб „Булсим”. Националната спортна власт също няма нищо общо със сливенската инициатива, пояснява RallyXpress.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама