Московски: Правителственият самолет отива на проверка във Франция, ако трябва го сменяме

07:47, 31 авг 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След последния инцидент с правителствения „Фалкон” преди няколко месеца бяха сменени редица датчици и сензори. Това каза в ефира на Нова телевизия министърът на транспорта Ивайло Московски. Снощи той е бил в самолета с премиера Бойко Борисов, когато машината отново показа неизправност.

„Проблемът не е техничен, няма нищо счупено, електрониката не функционира както трябва”, уточни той.

По думите на Московски, общо три пъти е имало проблем със самолета – два пъти с пасажери в него и един път само с екипажа на борда.

Министърът обясни и какво се прави, ако колесникът на самолета на може да се прибере и се налага кацане „по корем”.

 „Да не дава Господ да се случва. Тогава се ръси една специална пяна по пистата и се каца по корем, но се надявам никога да не се случва”, каза той.

Според Московски, „Фалкон”-ът трябва да отиде директно в завода на производителя във Франция. Той ще настоява там да се направи пълно обследване на самолета.

„За разлика от предишния път, когато самолетът трябваше да лети за Брюксел и резервоарът му е бил пълен, което налага продължително кръжене преди кацането, този пъти полетът беше от Варна до Пловдив и зареденото гориво беше малко.15-20 минути останахме във въздуха”, обясни транспортният министър.

„Аз съм притеснен от това, че доста често се случва този дефект. Ако не даде някакви гаранции производителят във Франция, ще напиша доклад и ще настоявам този самолет да бъде сменен”, заяви Московски.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама