Ученолюбивите депутати се броят на пръсти

10:27, 31 авг 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученолюбивите депутати в 43-то НС се броят на пръсти, показа проверка на София Topnovini.bg. Единици са решили да повишат квалификацията си или да правят академична кариера.

 Депутатът от левицата Ангел Найденов пише дисертация, посветена на кризата в Украйна.  Докато беше военен министър в предишното правителство, той прекъсна магистратурата си по „Национална сигурност и отбрана” . Първото му образование е инженер-навигатор във Военноморско училище във Варна

 Калина Балабанова  от „Атака”  наскоро е завършила магистратура „Компютърни системи и технологии” в немския факултет на Техническия университет. Сега се готви да завърши и прекъснатата магистартура „Стопанско управление” пак там.

 Колегата й Любомир Владимиров малко преди парламентарната ваканция почерпи в НС заради професорската си титла по икономика.

 В последните няколко парламента имаше истински бум на народни представители, желаещи да станат по-учени, докато са на депутатската банка.

 Сред най-видните обитатели на Народното събрание се нареди депутатът от ДПС Йордан Цонев ,който стана богослов с труда си от 333 страници “Човек и общество в старозаветното откровение”.

 През 2012 г. пък Лъчезар Иванов от ГЕРБ предизвика скандал, като се яви на конкурс за доцент в Медицинския университет. Две от представените от него публикации обаче оказа се не са негови, а на пенсионирания проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве. Депутатът обясни, че е допусната техническа грешка и не се е опитвал да заблуди комисията умишлено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама