8 младежи от Великотърновска област представиха региона в Осмия младежки летен университет на МГЕРБ

11:05, 31 авг 15 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
8 младежи от Великотърновска област представиха региона на Осмия младежки летен университет на МГЕРБ, който се проведе във Варна, информираха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

След прецизна селекция, право да участват в престижния национален форум получиха Таня Байчева от Сухиндол, Симеон Добрев и Никола Петков от Горна Оряховица, Цветелин Йорданов от Полски Тръмбеш и Васил Русев от Лясковец. Те бяха водени от Станислава Стоянова – член на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ и Георги Недев, който е новият областен координатор на младежите.

За тридневните интензивни занимания във Варна се събраха над 250 участници от цялата страна, а Станислава Стоянова бе модератор на един от панелите в програмата.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов уважи срещата на младите още в първия ден. "92% е вече усвояемостта на европейските фондове в България", съобщи Борисов при закриването на Летния университет. "Страната ни изпреварва Румъния с 20% в това отношение".

По думите на Бойко Борисов, ако не беше „експериментът Орешарски”, автомагистрала „Хемус” вече щеше да се строи, вместо тепърва да се проектира. Премиерът допълни, че в Брюксел ясно виждат постигнатите от правителството резултати и твърдо застават зад неговата политика.

Изборите могат да бъдат спечелени, само когато сме един силен отбор. Това каза пред младежите във Варна председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. По думите му важно е всичко, което прави ГЕРБ, да се противопоставя на популизма.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ заяви, че партиятан иска да увеличи присъствието си в местната власт, за да може да даде необходимата перспектива на всички общини. „Защото там, където ГЕРБ управлява има видими резултати!“

Интересни теми пред младежите представиха лектори като кметовете на София, Варна, Благоевград и Пловдив, министри от кабинета, евродепутати, както и зам.-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Според Таяни ЕНП и ГЕРБ ще бъдат главни политически фактори през следващите години.

„Да бъдете членове на ГЕРБ не е същото като да бъдете членове на някоя комунистическа партия, защото ние в Европейската народна партия (ЕНП) сме приятели и споделяме общи ценности. Никога не забравяйте ценностите“, призова младите зам.-председателят на Европарламента.

Това е най-мащабният университет, организиран от МГЕРБ до момента, с изключително разнообразни теми и лектори, обясни Станислава Стоянова от НИС на младежката организация. По думите й представителите на нашия регион са участвали активно, задавали са въпроси, включили са се в инициатива, подкрепяща кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017.

„Всички са изключително удовлетворени от наситената програма и ползотворните срещи. Пролича ентусиазма на младите хора да се включат активно в местните избори“, обясни Стоянова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама