Осман Октай: Пеевски не е голям капацитет - и олигофрени стават посредници в сделки

12:02, 31 авг 15 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официалното обявяване, че депутатът от ДПС Делян Пеевски е собственик на медии е обществена тайна, която стана факт, коментира бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай пред Нова телевизия. 

Той разви теорията, че вероятно до дни или седмици Пеевски ще бъде изтеглен от парламента. 

„Винаги съм повтарял, че има посредници между основателите на ДПС и модела на управление на Движението в полза на групировки. ДПС за съжаление стана партия за реализация на власт и кадруване. В момента, в който някой става дразнител, той бива принуждаван да се оттегли от партията или недай си Боже да плати с живота си”, каза още Октай. 

Бившият заместник-председател на ДПС коментира още, че Пеевски не е кой знае какъв капацитет. „Обикновено и прости цигани, дори олигофрени стават посредници за бизнес сделки. През годините те се използват, докато не се нормализира цялата политическа система. С посредничеството си Пеевски представлява заплаха за много хора и затова той ще бъде изведен от играта”, коментира Октай.  

Той даде пример с оттеглянето на самия Ахмед Доган и идването на Лютви Местан като председател на партията. Друг пример е Ахмед Емин, който плати с живота си. По думите му дойде и редът на Делян Пеевски, който също ще бъде принуден да се оттегли.   "Неслучайно сигналът дойде от Бойко Борисов, който каза, че ако го няма, по-лесно ще партнира с ДПС. Оттогава Пеевски излезе от политическата сцена. Дай Боже поне да оцелее физически. Ако следващият дразнител стане Лютви Местан, и той ще бъде изведен”, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама