Правят информационен център за София в подлеза на „Шератон“

12:08, 31 авг 15 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От утре започва работа по оборудване на туристически информационен център в подлеза на хотел „Шератон“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Консултативния съвет по въпросите на туризма към Столична община.

Тя обясни, че центърът вече има осигурено финансиране и се очаква до края на септември той да заработи. Фандъкова припомни, че съвсем скоро беше открит информационен център с читалня читалня в Градската градина.

„Това беше първата точка, която ни се искаше да разкрием“, посочи тя и добави, че центът е посетен от над 10 000 души до този момент.

Фандъкова обясни още, че през последните години Столичната община работи целенасочено за изграждане на туристически образ на града и това давало резултат. Като пример тя посочи, че музеят под базиликата „Света София“ е бил посетен от над 50 хиляди туристи. Според нея културният туризъм се е настанил трайно във възможностите на София като туристическа дестинация, което се дължи на последователните усилия за разкриване и експониране на археологическите разкопки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама