Сдружение „Мулти Акт” проведе обучение на 15 младежи от Николово

13:08, 31 авг 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В с. Нисово Сдружение „Мулти Акт” проведе обучение на 15 младежи от село Николово. То е организирано в рамките на проект „Активни младежи за активни читалища”, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г., изпълняван от Народно Читалище ”Пробуда-1901г.” с. Николово в партньорство със Сдружение „Мулти Акт”.

Обучението е засегнало темите: Какво е моето място в обществения живот? Какви са ползите от активното гражданство? Какви са принципите на активното гражданство в контекста на демокрацията, правата на човека и доброто управление, съобщават организаторите.

Те научиха какво е Неправителствена организация и каква е нейната функция, защо е важно да има развито гражданско общество и как могат да станат част от него. Младежите придобиха знания за това, как да представят идеите си и да намират съмишленици, как да работят в екип, как да да организират кампании и доброволчески инициативи.

Обучението е интерактивно и включваше лекционна част, представяне на добри практики, практически часове и ролеви игри, работа в група и работа в екип. Чрез участието си в проекта 15-те младежи от с. Николово са придобили необходимите знания и мотивация за активно участие в каузите на читалището и в обществения живот.

Проектът включва още и ремонт на помещение, което ще се превърне в клуб на активните младежи в село Николово, в което те ще имат необходимите условия да развиват своята обществена дейност, съобщават още организаторите.

Читалище „Пробуда-1901” и Сдружение „Мулти Акт” се надяват, че с осъществяването на проекта ще направят читалището в село Николово едно по модерно, приятно и привлекателно за младите хора място и ще спомогнат за повишаване на гражданската активност в Община Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама