Пловдивски полицаи задържаха мъж, обявен за общодържавно издирване

13:25, 31 авг 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обявен за общодържавно издирване мъж и приятелката му са задържани при спецоперация в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Съвместната акция е проведена от служители на отдел "Криминална полиция" и сектор "Специализирани полицейски сили" към Областната дирекция на МВР.

Криминално проявеният и вече осъждан 52-годишен мъж с инициали П.А. от село Болярци е издирван от 25 юли за опит за кражба на голяма сума пари от частен дом в Асеновград.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура - Асеновград. В хода на предприетите действия мъжът и 37-годишата му приятелка са арестувани в събота, 29 август, в апартамент в Пловдив, поясниха от полицията.

При последвали процесуални и следствени действия от жилището и от друг частен адрес в града разследващите са иззели над 1800 лева, 1000 щатски долара, 2000 евро, лаптоп, 4 мобилни телефона и електрошокова палка.

Двамата са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. С прокурорско постановление П.А. е приведен в ареста за 72 часа. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама