Сотир Цацаров започва да разследва Яне Янев заради сигнал от Бареков

13:31, 31 авг 15 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Eвродепутатът и лидер на партия „България без цензура“ Николай Бареков даде на главния прокурор премиерския съветник по корупционните въпроси Яне Янев за търговия с влияние, оклеветяване и заплаха, съобщиха от пресцентъра на политическата сила.

Повод за сигнала, който Бареков внесе днес в прокуратурата е изявлението на Янев пред сайт, че съвсем скоро прокуратурата ще вкара в съда дело срещу лидера на „България без цензура“.

В сигнала до главния прокурор Сотир Цацаров се посочва, че Янев твърди, че разполага с тайна информация от „кухнята“ на Главна Прокуратура за „отзоваването“ на Бареков от Европейския парламент и привличането му като подсъдим в срок, съвпадащ изцяло с предстоящата предизборна кампания.

„Ако има канал, по който политическата власт в България работи като шапка на прокуратурата за обстрелването на политически неудобни личности, то това е противозаконно и противоречи на основния закон на Република България, който е дефинирал разделението на властите. В случая е налице погазване на закона, след като представител на изпълнителната власт (г-н Яне Янев) поставя ултиматуми и заповядва на независимата съдебна система, в случая прокуратурата. Премиерският съветник Яне Янев е извършил престъпление по оклеветяване и заплаха, като публично, чрез медиите, е заплашил хора, защитени с европейски имунитет от съдебна саморазправа преди Вашата институция да е предприела каквото и да било запитване срещу мен и моя имунитет пред компетентните европейски власти", пише Бареков до Цацаров.

Миналата седмица лидерът на „България без цензура“ и Яне Янев си спретнаха своеобразна интернет престрелка в социалните мрежи. Ябълката на раздора се оказа кандидат-кметът на Сливен Йордан Лечков, който първоначално бе подкрепен и от двамата политици.

Все пак от целия спор се роди и новина – съвсем скоро прокуратурата щяла да вкара в съда дело срещу Бареков, защото е "вземал пари от фалиралия банкер Цветан Василев". Именно това провокира евродепутата да предприеме крайни действия срещу Янев.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама