БСП алармират за опасност Плевен да изгуби 2.6 милиона от провалени обществени поръчки

13:38, 31 авг 15 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Плевен може да загуби 2 665 000 лева заради неумението на местната администрация да решава проблеми чрез Закона за обществените поръчки". Това заяви шефът на общинското ръководство на БСП Цветко Цветков пред медиите днес.

Той разказа, че става въпрос за провален проект, касаещ спешен ремонт на надлеза в с. Опанец към Циментовия завод. На 27 август т. г. от Агенцията за обществените поръчки са върнали писмен отказ на молбата за финансиране, като основната причина е, че местната администрация е обявила пряко договаряне за избор на изпълнител, без да има такова право.

Мнението на Цветков е, че общинската администрация практически е направила неуспешен опит за "заобикаляне на процедурата", поради което е спряно изпълнението на този много важен проект. По думите му, "надлезът е в аварийно състояние".

Лидерът на БСП - Плевен припомни, че това е вторият подобен случай, в рамките на 2-3 месеца. Предния път от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии отказаха 2 милиона лева за ремонт на улиците.

"Повече от очевидно е, че отговорните лица от администрацията подвеждат кмета. Затова ще внесем питане в предстоящата сесия на Общинския съвет и ще поискаме да разберем как ще се разрешат тези два случая", приключи той.

Общинският съветник от БСП Свилен Атанасов пък подаде сигнал за сериозни проблеми с осветлението в парк "Кайлъка", което беше изградено наскоро по общински проект за развитие на туризма. Той заяви, че за него е повече от очевидна липсата на контрол от страна на общината, поне що се касае за опазване на осветлението в това любимо на хиляди плевенчани място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама