Бракониер уби лопатар и успя да избяга от граничарите

13:43, 31 авг 15 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бракониер е успял да се укрие в гората, след като убил елен, съобщиха от полицията в Бургас. Гонката между ловеца и граничните служители се разиграла в района на местността „Кабите”.

На 28 август органите на реда спрели за проверка „Тойота Авенсис”, с бургаска регистрация, на пътя между селата Маринка и Крушевец. Водачът обаче хукнал да бяга и се скрил в гората, като взел със себе си пушка с неустановени марка и модел.

При извършеното претърсване на автомобила граничарите намерили: уред за нощно виждане, заглушител за пушка, патрони кал. 308, челни фенери, около 30 кг. месо в найлонови чували, ножове с кръв по тях и празен калъф за пушка.

Малко по-късно, на около един километър от автомобила, на територията на база за интензивно стопанисване на дивеча в землището на с. Извор, е открит и одран труп на убит елен лопатар. От него било взето месото от плешките, бутовете, врата и двете рибици.

В трупа на елена имало рана от куршум, разположена в областта на гръдния кош. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама