Задържаха двама пияни на пътя в Старозагорско

13:43, 31 авг 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържани са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на сериозно количество алкохол,  през уикенда, съобщиха от полицията.

На 30 август в 00:31 часа в Районното полицейско управление в Казанлък е получено съобщение от преминаващ водач, че между селата Търничени и Тъжа, община Павел баня, има лек автомобил в крайпътна канавка.

Дошлите на място полицаи открили автомобил "Фолксваген Голф", собственост и управляван от неправоспособния К.М. на 44 години от с. Александрово. При тест за употреба на алкохол дрегерът отчел 2.53 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство. К.М. е задържан за срок до 24 часа.

Час и половина по - рано на пътя от Шипка за Казанлък е спрян за проверка лек автомобил "Мазда Демио", собственост и управляван от А.С., на 61 години, от Казанлък. Водачът е тестван за употреба на алкохол с "Алкотест Дрегер 7510", който е отчел 2,32 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

Слоидно почерпен старозагорец пък катастрофирал с мотопед. На 28 август, около 08.20 часа в Стара  Загора, по ул. "Арх. Христо Димов" в посока  изток, се движел мотопед "Априлия" с водач Т.Т. на 26 години от Стара Загора. Водачът губи управление, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в насрещно движещ се лек автомобил "Сузуки". Мотопедистът е откаран в Центъра за спешна помощ с натъртвания по тялото. Обслужен е амбулаторно и е освободен. Тестът за употреба на алкохол е отчел 1,14 промила. Съставен му е административен акт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама