На посещение в Шумен пристига посланикът на Малта

14:38, 31 авг 15 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Извънредният и пълномощен посланик на Малта в България проф. Лино Бианко ще посети утре Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Дипломатът ще гостува в града по покана на кмета Красимир Костов. Срещата между двамата е предвидена за 10 ч. След това проф. Лино Бианко ще разгледа Комплекса “Създатели на българската държава”, Шуменската крепост.

Проф. Лино Бианко е роден на 31 декември 1965 г.

Учи в Институт по философия и проучвания на човека, факултет по “Теология” в Малта. Има степен бакалавър по философия проучвания на човека, специалност “Логика”. Бакалавър е по “Архитектура и строително инженерство”, а от Университетът на Лестър във Великобритания има диплома за магистър по геология.

Проф. Лино Бианко защитава докторантура в Университет по архитектура, строително инженерство и геодезия в София.. Членува в Международната федерация на националните инженерни асоциации, Камара на архитектите в България. Сътрудник е на Кралското общество по изкуствата, Геологическо общество в Лондон и професор, в Международна академия по архитектура.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама