150 IT фирми вече са се записали за националната аутсорсинг конференция в Пловдив

14:49, 31 авг 15 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
150 участника са се записали до този момент за Втората национална аутсорсинг конференция, която ще се проведе в Пловдив на 10 септември, съобщи кметът на града Иван Тотев.

"Надявам се след срещата да успеем да привлечем поне една нова компания, която да развива дейност в Пловдив. Надявам се още, че в края на годината ще  достигнем желаната от нас бройка от 5000 души, заети в сектора", сподели той.

За втора поредна година Община Пловдив и "Индъстри Уоч" организират конференция под надслов "Аутсорсинг дестинация България". Специално за форума в Града под тепетата се очакват Румяна Бъчварова, заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи; Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции; Стефан Фрике, изпълнителен директор и ръководител на Консултативния съвет на Германската аутсорсинг асоциация и представители на редица компании от IT и аутсорсинг индустриите.

Първото издание на конференцията през 2014 година успя да събере над 250 представители от топ мениджмънта на близо 100 компании. По време на форума няколко от водещите фирми в сектора, сред които Scale Focus, Unify и 60К, обявиха стартирането на дейност в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама