Влиза в сила присъдата от 10 месеца затвор за автокрадеца Ярослав Димитров

15:38, 31 авг 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висшият съд в гр. Любляна и Върховния съд на Република Словения осъдиха автокрадеца Ярослав Димитров за трафик на крадени автомобили с „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца. Освен това той трябва да заплати и глоба в размер на 3493 евро, информират от Прокуратурата.

Писмото с решението на словенския съд е постъпило на електронната поща на 28 август в СГП. От Прокуратурата обаче, още същия ден са внесли предложение за приспособяване на наложената присъда към изискванията на българското законодателство.

Това означава, че българският съд ще определи какво наказание следва да изтърпи Ярослав Димитров и при какъв режим, както и каква част от наказанието, изтърпяно в чужбина ще бъде приспаднато от наложената тук присъда.

На 16 март тази година Ярослав Димитров беше задържан в България, след като бе обявен за международно издирване по две европейски заповеди за арест (ЕЗА). Едната заповед е издадена от съд в гр. Рим, Република Италия за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с манипулиране на електронни устройства на банкомати, а втората – от съдебните власти на Словения за трафик на крадени автомобили, с която е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца.

Автокрадецът Димитров бе заснет от камерата в гаража на един от потърпевшите. Той разпространи в социалните мрежи кадри, на които се вижда как автокрадецът и негов съучастник разбиват два автомобила от столичния квартал "Манастирски ливади". Случката тогава вбеси премиера Бойко Борисов.  

Съучастникът на Ярослав Димитров, Гюров, е освободен след парична гаранция и забрана да напуска страната, заради чистото му съдебно минало.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама