Емил Георгиев: Да на етническата толерантност, не на политическите етнически провокации

07:17, 01 окт 15 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Емил Георгиев е водач на листата за общински съветници в Хасково. Преди това той е бил 4 мандата в местния парламент на Хасково и е бил председател на ОбС. Той е сред основателите на партия Политически клуб „Екогласност”. Избран е за председател на партията през 2006 г.

 

Г-н Георгиев, ще участвате на местните избори, за какво точно ще се борите, ако бъдете отново избран за общински съветник в Хасково?

Убеден съм, че никой не поставя под съмнение, че „Екогласност” е бялата лястовица на промяната в България в края на 1989 година. Тогава основателите на първата автентична природозащитна партия в страната бяхме не толкова десиденти, а хора с будна гражданска съвест. Стремим се да бъдем такива и днес. Да, ние представителите на ПК „Екогласност” сме посветени на каузата по опазване на красивата българска природа и качеството на живот на всички хора, но не сме абстрактните природозащитници, които се вълнуват единствено от популацията на делфини, лалугери и какви ли не още твари.

ПК „Екогласност” от какво се вълнува?

Нас ни вълнува преди всичко, какво се случва с българските граждани, независимо от техните етнически различия. Не случайно през месец май на размирната 1989 година единствени внесохме в Държавния съвет петиция за възстановяване имената на българските турци, като с това дадохме пример за етническа толерантност.

Водите разговора към откриването на предизборната кампания и политическия митинг на ДПС ли?

За съжаление откриването на предизборната кампания на ДПС на фона на песен, посветена на светинята на българското Възраждане в периода на османското робство Райна Княгиня, не е просто недоразумение, а политическо предизвикателство. Да, песните не признават граници, имат транснационално значение, но да се пее на турски език тази песен на политически митинг, на фона на възгласи – ДПС, ДПС, е провокация унижаваща честта и достойнството на българската нация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама