Доброволци от Търговище се учиха да работят с деца със специални потребности

07:40, 01 окт 15 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доброволци от Клуба на нестопанските организации в Търговище научиха повече за работата с деца със специални потребности. Младежите участваха в обучение, на което получиха знания за различните видове нарушения от психологът Цветелина Ганева и специалният педагог Мая Малчева. Те се запознаха и с особеностите на общуването с деца със специални нужди.

Новите знания подготвиха младежите за включване в проекта „Работилница за усмивки”, реализиран от сдружение „Децата на Търговище” в партньорство със сдружение „Дар”. По време на дейностите те ще подпомагат специалисти- специален педагог, психолог, актьор, кукломайстор и музикален педагог, които ще работят с деца със специални нужди. Крайната цел е подготовка на куклен театрален спектакъл.

„Доброволците бяха много любопитни и активно участваха в обучението”, сподели психологът Цветелина Ганева. Тя подчерта желанието, с което младежите се включват в проекта, както и факта, че те често участват в акции с хора в неравностойно положение. „Затова и обучението им беше толкова полезно и необходимо”, допълни специалиста.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама