Заличиха кандидат за общински съветник в Стара Загора

09:39, 01 окт 15 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заличена е  регистрацията на Анита Павлова Митева като кандидат за общински съветник под №7 от кандидатската листа на Местна коалиция „Истината за Стара Загора“ с решение от 29.09.2015 г., съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Причината е, че  лицето Анита Павлова Митева, има постоянен адрес на територията на град Стара Загора към 23.07. 2015 г., което е нарушение на чл. 397, ал.1 от Изборния кодекс, тъй като при извършената проверка от „ГРАО“ е установено, че лицето  няма постоянен и/или настоящ адрес на територията на община Стара Загора към 24 април 2015 г. Затова регистрацията на този кандидат се явява недействителна.

На мястото на заличения кандидат не може да се предложи друг, тъй като срокът затова е изтекъл  на 24 септември (30 дни преди изборния ден). От Комисията уточняват, че предвид факта, че към момента на установяване на недействителността на регистрацията, срокът за ново предложение в кандидатската листа е изтекъл, то следва да се приеме, че правото на местната коалиция да предложи за регистриране друг кандидат не може да се упражни, поради изтичане на срока.

Решението може да се обжалва пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му.

От участие в изборите е заличена и кандидатурата на Борислав Стефанов Желев,  кандидат за кмет на с. Памукчии, издигнат от Коалиция „Народен съюз“. Самият кандидат е подал заявление за отказ. Тъй като отказът е след 24 септември, листата не се преподрежда, а мястото на отказалия се кандидат остава незаето.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама