КАТ-София започва да снима и глобява и неправилно паркиралите

09:47, 01 окт 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес КАТ-София започва масово да заснема неправилно паркиралите автомобили в столицата и да глобява водачите. Виновните ще бъдат глобявани между 20 и 50 лв., а в по-тежки случаи ще бъдат съставяни и актове, каза пред БНР началникът на КАТ Тенчо Тенев.

По думите му основният проблем в столицата е неправилното паркиране на неподходящи места - и на таксиметровите автомобили, и на леките автомобили, и по джобовете, особено там, където има отбивки за автобусния транспорт, и в зелени площи и паркове и на места за хора в неравностойно положение. Поради тази причина столичният КАТ започва да използва мобилните камери, за да снима не само превишаващите скоростта, но и нарушаващите правилата за паркиране. 

Тенчо Тенев поясни, че в определени райони на София, където движението на автобуси е проблемно, защото пътят е затворен заради неправилно паркирани автомобили, ще се следи много по-сериозно за нарушения.

„Ще записваме с нашите камери, ще им пращаме призовки на водачите на тези автомобили, които са нарушили Закона за движение по пътищата, и ще ги санкционираме“, каза Тенев. „За този вид нарушения глобата ще е от 20 до 50 лева, но ще съставяме и актове и ще изземваме контролните талони на водачите.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама