Командирът на ВВС подаде оставка (обновена)

11:53, 01 окт 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев напуска поста, потвърдиха източници на София Topnovini.bg в армейските среди. Той е заявил намерението си на сутрешната оперативка във ВВС. Официално рапортът все още не е стигнал до "Дякон Игнатий" 3 в столицата.

Според запознати, причината за този ход е несъгласието му с решението на политическото ръководство на Министерството на отбраната да ремонтира двигателите на съветските ни МиГ-29 в Полша, а не в Русия. Ген.-майор Радев, който е сред най-добрите летци в Българската армия, бе и неглижиран от Министерството и политиците по отношение на острите му коментари за трагичното състояние на бойната ни авиация.

Отношенията между командващия ВВС и министъра Николай Ненчев бяха обтегнати и това се виждаше и от публичните им прояви, коментират из военните среди.

Засега от Министерството на отбраната не потвърждават информацията официално.

Първата реакция на новината в Народното събрание дойде от зам.-председателя и говорител на БСП Атанас Мерджанов, който изрази съжаление и посочи, че ген.-майор Радев е достоен човек и военен. От своя страна лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че "сигурността на България и на гражданите не може да бъде жертвана заради съдбата на един човек".

„Изненадани сме от това решение. Лично аз се надявам той да размисли, тъй като е един от най-подготвените офицери и много добре се грижеше за ВВС - винаги ги защитаваше“, коментира и зам.-председателят на Комисията по отбрана Валентин Радев (ГЕРБ).

Той потвърди информацията на София Topnovini.bg, че рапорт все още не е подаден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама